Vi gör hårdtuggade ämnen lättsmälta och nyttiga.

Organisatorisk och social arbetsmiljö

Längd:  2 tim online   Pris: 2 200 kr/deltagare

De organisatoriska och sociala arbetsmiljöfrågorna har på senare tid fått ett allt större fokus. Det är ofta lätt att konstatera att det finns problem på en arbetsplats, men inte alltid lika självklart vad problemet är. Hur ska man göra för att bedöma riskerna på en arbetsplats? Vad gör man åt eventuella problem?
Enligt arbetsmiljölagen är det arbetsgivaren som är ansvarig för den organisatoriska och sociala arbetsmiljön och föreskrifterna säger att man skall arbeta med dessa frågor systematiskt. Vad innebär det i praktiken? Vem kan säga att en organisatorisk och social arbetsmiljö är tillräckligt bra? 

Du kommer att få ta del av de lagar och regler som finns inom området, och även lära mer om aktuell forskning kring stress  och ohälsa. Du kommer även att få ta del av Arbetsmiljöverkets nya föreskrift Organisatorisk och social arbetsmiljö. Kursen är utformad för att både den som är chef och skyddsombud ska kunna fördjupa befintlig kunskap.

Anmäl dig här!

Efter avslutad utbildning:

  • Kunskap för vad som ingår i den organisatoriska och sociala arbetsmiljö 
  • Verktyg för en organisatorisk och social skyddsrond  
  • Kunskap för tidiga signaler för stress som kan skapa ohälsa 
  • AFS 2015:4 Organisatorisk och social arbetsmiljö

Organisatorisk och social arbetsmiljö finns även som Lärarledd. Läs här

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

© 2014 Kurshuset i Stockholm AB. All Rights Reserved.

Kurshuset i Stockholm AB
Maria Trappgränd 5
Box 17157
104 62 Stockholm
08-727 63 69