Vi gör hårdtuggade ämnen lättsmälta och nyttiga.

Organisatorisk och social arbetsmiljö

Längd: 1 dag,  pris: 3 800 kr/deltagare

Det moderna arbetslivets utmaningar

De organisatoriska och sociala arbetsmiljöfrågorna har på senare tid fått ett allt större fokus. Det är ofta lätt att konstatera att det finns problem på en arbetsplats, men inte alltid lika självklart vad problemet är. Hur ska man göra för att bedöma psykosocia riskerna på en arbetsplats? Vad gör man åt eventuella problem? Kan de bedömas objektivt?

Den stora utmaningen på dagens arbetsplatser är att upptäcka och förebygga stressrelaterade sjukdomar och psykisk ohälsa. När det är större risk att ”huvudet brinner upp” än att kontoret brinner ner, är det viktigt att lägga fokus på rätt saker när man genomför det systematiska arbetsmiljöarbetet. 

I den här kursen går vi igenom de vanligaste riskfaktorerna för psykisk ohälsa på arbetsplatsen såsom stress, konflikter och brist på stöd. Vi lär oss också hur viktigt det är med ett gott ledarskap och hur man lägger grunden för att skapa välmående medarbetare. 

Vi lägger stor vikt vid arbetsgivarens ansvar och skyldigheter så att arbetsplatsen uppfyller de krav som Arbetsmiljölagen och arbetsmiljöverkets föreskrift ”Organisatorisk och social arbetsmiljö” kräver. AFS 2015:4

Anmäl dig här:

Stockholm 18 februari

Efter avslutad utbildning 
  • Kunskap för arbetsmiljöorganisationen blir tydlig
  • En egen kontroll med checklista för årlig arbetsmiljöinventering 
  • En individuell handlingsplan kan upprättas för arbetsmiljöarbetet

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

© 2014 Kurshuset i Stockholm AB. All Rights Reserved.

Kurshuset i Stockholm AB
Maria Trappgränd 5
Box 17157
104 62 Stockholm
08-727 63 69